Gezocht docent – kok

Word jij onze nieuwe docent kok (parttime)?

Heb jij een passie voor koken én het opleiden van de chefs van de toekomst? Dan zoeken wij jou! De Horeca Academie is een persoonlijke en groeiende (particuliere) opleider die studenten klaarstoomt voor een carrière in de horeca. Bij ons draait alles om kwaliteit, vakmanschap en gezelligheid. Onze opleidingen worden geleid door échte horeca-experts, voor échte horeca-experts – en misschien ben jij binnenkort wel onderdeel van ons team.

De Horeca Academie
De Horeca Academie is een snel groeiende particuliere opleider binnen de Horeca branche. Deelnemers van de Horeca Academie willen hun vakbekwaamheid verhogen als (zelfstandig werkend) kok, leidinggevende, horeca medewerker, gespecialiseerd kok of manager.

Eén dag per week komen de studenten naar de Horeca Academie om de vaardigheden te verfijnen welke ze vervolgens in het leerbedrijf kunnen blijven oefenen. De leeftijden van de deelnemers zijn tussen de 18 en 67 jaar en zij onderscheiden zich door hun hoge motivatie. Daarnaast spreken wij veel particulieren aan die bij de Horeca Academie hun kook vaardigheden naar een hoger plan brengen.

Functieprofiel docent kok
Je bent een ervaren chef-kok, die op ambachtelijk en innovatieve wijze kan koken. Je hebt als leermeester of praktijkinstructeur ervaring opgedaan met het begeleiden van (zelfstandig werkend) koks in opleiding. Je hebt affiniteit met plantaardig koken en duurzaamheid. De lesdagen spelen zich voornamelijk in de keuken of het kooklab af waar je met circa 12 deelnemers interactief en praktisch aan de slag gaat. Naast het informeren en inspireren van de deelnemers ben je dan ook betrokken bij de deelnemers om ze te begeleiden naar de eindstreep. Dat betekent dat er ook contact is met de leermeester uit het leerbedrijf van de deelnemer.

Bij inzet als docent voor een klas:

Je taken:

    • Geven van gestructureerde en praktijkgerichte lessen, van basistechnieken tot menu koken (Nederlands en Engels of alleen Engels).
    • Het creëren van een positief leerklimaat en het inspireren van studenten om het beste uit zichzelf te halen.
    • Begeleiden en beoordelen van (praktijk)opdrachten en examens.
    • Regelmatig contact met het beroepsleven, leerbedrijven en leermeesters.
    • Onderhouden van jouw eigen vakkennis, want de horeca blijft altijd in beweging!
    • Samenwerken met een enthousiast team van collega’s en bijdragen aan de ontwikkeling van ons onderwijs.

Functie-eisen
Je hebt zelf de opleiding kok tot en met niveau 3 doorlopen, maar liever nog tot en met niveau 4. Je bent in het bezit van een leermeesterdiploma en beschikt over recente praktijkervaring in de Horeca. Je hebt een lesbevoegdheid of bent bereid deze te gaan halen.

Wie zoeken wij?

  • Je hebt ervaring in de horeca en het onderwijs (ervaring als docent is een pré, maar enthousiasme telt net zo zwaar!).
  • Gedetailleerd vakkennis : ambachtelijk koken – van uitbenen tot patisserie, werken en managen van een keuken en/of bedrijf en je leermeesterdiploma.
  • Je hebt mbo-4 of hbo werk- en denkniveau.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands of Engels (beide is een plus!).
  • Je bent pedagogisch en didactisch vaardig, en je vindt het leuk om les te geven aan een diverse groep studenten.
  • Je bent beschikbaar voor 1 tot 3 dagen per week en bereid om op meerdere locaties te werken. Geef dus aan welke van onze locaties goed uitkomen voor je.

Persoonlijke kenmerken

  • Positieve basishouding tegenover verschillende culturen
  • Geduldig
  • Zelfstandig
  • Horeca-Mentaliteit

Beschikbaarheid: in overleg.
Salaris: in overleg. Inzet als ZZP-er is mogelijk, er geldt dan een dagvergoeding

Wat bieden wij jou?

  • Een gezellig en betrokken team van horeca- en onderwijsprofessionals. Niet zo maar een school.
  • Een baan waarin jouw passie voor de horeca en het onderwijs samenkomen.
  • Flexibiliteit: je kunt parttime aan de slag (1-3 dagen per week).
  • De kans om bij te dragen aan de toekomst van de horeca in Nederland (én internationaal, want onze Engelse opleidingen groeien als kool!).
  • Een fijne werkplek waar humor en collegialiteit net zo belangrijk zijn als vakmanschap.

Sollicitatieprocedure
Stuur een e-mail met je motivatie (mag kort en bondig) en je c.v. naar joelle@horecaacademie.nl. Zorg dat je motiveert waarom je voor de Horeca Academie wilt werken. En waarom jij de juiste persoon bent om onze studenten te gaan opleiden.