Entree kok Branche

Na deze opleiding kun je als Entree kok in een professionele keuken aan de slag.

Wil jij je productkennis verbeteren, basisvaardigheden onder de knie krijgen en wil jij leren hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat?

Direct inschrijven
Max. 14 personen
€ 3.156
Duur 5 maanden
Horeca Academie diploma

Wat is de brancheopleiding Entree kok?

De opleiding Entree Kok duurt in totaal 5 maanden en leidt jou op om de basisvaardigheden en regels in de professionele keuken onder de knie te krijgen. Na deze opleiding heb jij kennis van alle professionele keukenapparatuur en kun je deze gebruiken. Ook kun jij instructies opvolgen en werken volgens procedures en hygiëneregels. Je doet voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen. Al deze onderdelen, samen met samenwerken en overleggen, zullen als een rode draad door de opleiding lopen.

Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan klantgericht werken. Tijdens de lessen leer je hoe je gastgericht kan werken en kunt inspelen op de behoeften van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je gaat werken in een keuken waar ook direct contact is met de gast.

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

De opleiding Entree kok  bestaat uit 4 modules van meerdere lesdagen. De lesdag is op vrijdag. De kooklessen zijn van 13:00 uur tot 17:00 uur. De lesdag ziet er als volgt uit:

10.00 uur   Nederlandse Taallessen
(niet verplicht bij voldoende beheersing Nederlandse Taal)
12.00 uur   Lunchpauze

13:00 uur   Kookles start met keek op de week
13:15 uur    Producten en gereedschap/ klaarleggen/ slijpen/ schoonmaken
14:00 uur   Aan de slag
16:00 uur   Schoonmaak
16:30 uur   Herhalen lesstof

Na iedere les krijgen de studenten een hand -out om de lesstof na te lezen.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Module 1. Thema: Snijtechnieken
Module 2. Thema: Basis/ soep/ bouillon/ saus
Module 3. Thema: Compositie maken
Module 4. Thema: Eiersauzen/ vinaigrette/dressing
Module 5. Thema: Herhaling basistechnieken

Voor wie?

  • De opleiding Entree kok is een entree opleiding. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben.
  • Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca.
  • Als je al werkt in een leerbedrijf is dat een pré, maar dit is niet verplicht.
  • Je bent een harde werker en praktisch.
  • Je bent 18 jaar of ouder.

Nieuwsgierig geworden?

Plan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek in of boek  een rondleiding op onze locatie in Rijswijk. 

Klik hier om een afspraak te maken 

*Voor een rondleiding op een van onze andere locaties, bel 070-3029956 (optie 2) en vraag naar Lisanne.

Inschrijven
Bel me terug

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Rijswijk
  • Entree Kok

    De opleiding Entree Kok bestaat uit 4 modules. Het is mogelijk om te starten met je opleiding aan het begin van elke module.

    Voor meer informatie over startdata en de opleiding, mail ons: info@horecaacademie.nl

    1 september 2025
    Rijswijk
    Inschrijven

    Gratis proefles

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten