Brancheopleiding Kok

Wil jij het koksdiploma halen zonder theorietoetsen en verplichte vakken?

Je hebt geen behoefte aan taal- en rekenonderwijs. Je wilt het koksvak beheersen door middel van praktijklessen, werken in een restaurant en je wilt alleen praktijkexamens doen.

Jij werkt of gaat werken in de keuken en kan na het behalen van dit Basiskok Branchediploma als vakbekwame kok werken in de professionele keuken.

Direct inschrijven
Max. 14 personen
€4.951
Direct starten
Branchediploma

Hoe zien lesdagen er uit?

Op de Horeca Academie wordt de lesdag gebruikt voor praktijk.

Je gaat tijdens de Brancheopleiding Basiskok één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij jouw leerbedrijf aan de slag.

Het rooster bestaat uit verschillende soorten praktijklessen, allemaal gericht op een thema van het seizoen: bijvoorbeeld wild, seizoensgroente en alles uit de zee. Je begint de lesdag bijvoorbeeld met de herkenningstafel. Producten die op dat moment bij het seizoensgerichte thema horen, liggen op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en medestudenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Je leert of een product de juiste kwaliteit heeft en hoe je het product het beste kan bewaren. Daarna ga je aan de slag en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van gerechten.

Bij de Horeca Academie vinden wij het belangrijk, dat je leert hoe je met respect omgaat met elk product dat je gebruikt als kok. Daarom word jij uitgedaagd om op creatieve wijze met respect voor producten om te gaan. Door bijvoorbeeld een creatieve ‘no-waste’ amuse te bedenken. Op deze manier leer je het product te ‘verwaarden’. Dit betekent dat je zoveel mogelijk van het product gebruikt om zo verspilling tegen te gaan. 

Bij de vaktechnieken les, ga je de verdieping in. Je werkt bij ons altijd thema gericht en die thema’s zijn uiteraard seizoensgericht. Je werkt alleen met producten die in het seizoen verkrijgbaar zijn.

Begeleiding
Gedurende je opleiding heb je één vaste mentor. Dit is tevens jouw docent koken en houdt samen met jou, je studievoortgang in de gaten. In het lesrooster zijn ook mentor uren ingepland. Je kan hier vragen stellen over je thuisstudie, je aankomende examens en sparren met je mentor en medestudenten over je ervaringen in jouw leerbedrijf. Onze docenten zijn professionals uit de praktijk en daarom is onze lesmethode innovatief en beroepsgericht. 

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Kook- en bereidingstechnieken
  • Warenkennis
  • HACCP basis
  • Plannen en organiseren
  • Maken van Mise-en-place
  • Samenwerken
  • Keuken inrichting en –organisatie
  • Opmaak van gerechten

Klik hier voor de gratis brochure

Voor wie?

  • Je hebt voor het branchediploma geen vooropleiding nodig.
  • Je hebt geen behoefte aan taal en rekenlessen en theorietoetsen.
  • Je wilt alles leren wat een Basiskok ook leert in een volledig schooljaar.
  • Voor studenten boven de 18 jaar.

Examen Basiskok Brancheopleiding

Het examen bestaat bij de Branche opleiding uit de volgende toetsmomenten:

  • Praktijktoets 1 (bereiden van gerechten)
  • Praktijktoets 2 (HACCP en goederen in ontvangst nemen)
  • Herkenningstafel
  • Aftekenboek en receptenboek (bij jouw praktijkplek)
  • Proeve van bekwaamheid

Subsidie praktijkleren

Omdat je deze opleiding niet via het officiële mbo BBL traject volgt is het helaas niet mogelijk voor je werkgever om voor deze opleiding subsidie praktijkleren aan te vragen. Zorg ervoor dat je je werkgever hierover duidelijk informeert.

Nieuwsgierig geworden?

Plan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek in of boek  een rondleiding op onze locatie in Rijswijk

Klik hier om een afspraak te maken 

*Voor een rondleiding op een van onze andere locaties, bel 070-3029956 (optie 2) en vraag naar Lisanne.

    •  
    •  
Inschrijven
Bel me terug

Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.

Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.

 

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Alkmaar
  • Horeca Academie Houten
  • Horeca Academie Rijswijk
  • Horeca Academie Zwolle
  • Horeca kalender

    27 januari 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    27 januari 2025
    Houten
    Inschrijven
    27 januari 2025
    Zwolle
    Inschrijven
    27 januari 2025
    Alkmaar
    Inschrijven
    3 maart 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    3 maart 2025
    Houten
    Inschrijven
    3 maart 2025
    Zwolle
    Inschrijven
    3 maart 2025
    Alkmaar
    Inschrijven
    21 april 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    21 april 2025
    Houten
    Inschrijven
    21 april 2025
    Zwolle
    Inschrijven
    21 april 2025
    Alkmaar
    Inschrijven
    1 september 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    1 september 2025
    Houten
    Inschrijven
    1 september 2025
    Zwolle
    Inschrijven
    1 september 2025
    Alkmaar
    Inschrijven

    Gratis proefles

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten