De overheid is bang voor een tweede golf en is dus strenger aan het controleren. Als je je niet aan de regels houd, kunnen de boetes hoog oplopen…
Wat zijn die regels voor horecaondernemers ook alweer precies?
Restaurants, bars en cafés
- Uw gasten hebben allemaal een vaste zitplaats.
- Er geldt geen maximumaantal personen. De grootte van uw ruimte bepaalt hoeveel gasten u mag ontvangen. De voorwaarde is dat uw gasten een reservering en vaste zitplaats hebben en u vooraf een gezondheidscheck doet bij elke gast. Doet u dit niet? Dan mag u maximaal 100 personen ontvangen. U moet zich altijd houden aan alle regels, zoals 1,5 meter afstand.
- U zorgt dat de doorstroming goed is, bijvoorbeeld bij de entree en de toiletten.
- U en uw medewerkers en gasten moeten zich houden aan de basisregels.
- Gasten moeten altijd 1,5 meter afstand houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).
- Uw personeel moet altijd 1,5 meter afstand houden tot de gasten en het andere personeel.
Terrassen
- Uw gasten hebben allemaal een vaste zitplaats.
- Er geldt geen maximumaantal personen. De grootte van uw terras bepaalt hoeveel gasten u mag ontvangen. De voorwaarde is dat uw gasten een reservering en vaste zitplaats hebben en u vooraf een gezondheidscheck doet bij elke gast. Doet u dit niet? Dan mag u maximaal 250 personen ontvangen. U moet zich altijd houden aan alle regels, zoals 1,5 meter afstand.
- Uw gasten moeten zich houden aan de basisregels.
- Gasten moeten altijd 1,5 meter afstand houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).
- Uw personeel moet altijd 1,5 meter afstand houden tot de gasten en het andere personeel.
Hoe hoog is zo’n coronabekeuring?
Een horeca ondernemer die herhaaldelijk de regels niet naleeft, kan een boete krijgen van maximaal 4000 euro of er volgt een last onder dwangsom(per situatie verschillend)
Voor gasten die zich niet aan de regels houden geldt:
Ouder dan achttien = 390 euro.
Jonger dan achttien = 95 euro