Cursus Professioneel Koken

De cursus Professioneel Koken is een verdiepend programma waarin je de fundamentele culinaire technieken leert. Deze cursus is voor iedereen die graag kookt. Dus wil je intensief aan de slag met de basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten? Start met de cursus professioneel koken.

Volg deze cursus ter voorbereiding op de opleiding Basiskok of als je een professionele hobbykok bent.

Direct inschrijven
Maximaal 12 personen
€1.710,-
3 weken
Certificaat

Cursus Professioneel Koken 

Tijdens de cursus Professioneel koken leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Elke week staat een ander type gerecht centraal. De cursus bestaat deze zomer uit 3 weken. Je hebt drie dagen per week les.

Het programma staat op deze pagina.

Voor wie?

  • Voor de enthousiaste thuiskok die het professioneel wil aanpakken.
  • Iedereen die aankomende winter intensief aan de slag wil gaan met basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten.
  • Ideaal voor studenten die willen starten met de officiële opleiding Basiskok niveau 2 en nog geen ervaring hebben in de professionele keuken.
  • Om je te oriënteren om te kijken of een opleiding aan de Horeca Academie iets voor jou is.
  • Als je de opleiding Keuken Assistent niveau 1 of de Kook Clinic hebt afgerond en meer verdieping wenst.
  • Als je de opleiding Basiskok niveau 2 volgt en extra wilt oefenen, kan de cursus Professioneel koken een goede bijspijker cursus zijn.

Voor deze cursus hoef je niet te werken in de horeca en je hoeft dit ook niet perse te ambiëren.

Certificaat
Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.

Verzorging
De gerechten die je bereidt tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd. Je leert hierbij kritisch kijken en feedback geven en ontvangen.

Door wie?
De koksdocenten van de opleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok geven deze cursus. De docenten worden zoveel mogelijk ingezet op expertise.

Een lesdag is van 10:00 uur tot 17:00 (+lunch verzorgd door ons) uur als volgt opgebouwd:

(bekijk de kalender voor de startdata van de trainingsweken)

10:00 uur Keek op de week
10:15 uur: producten en gereedschap
11:00 uur: Theorie
12:00 uur: Lunch

13:00 Oefenen met technieken
14:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
16:00 uur: Proeven en opruimen
17.00 uur: Evalueren en vooruitkijken

Programma Cursus Professioneel Koken:

Wekelijks zijn de lesdagen op dinsdag, woensdag en vrijdag. Een lesdag duurt van 10:00 uur tot  17:00 uur.

Let op: Deze cursus zit erg snel vol. Wil je je aanmelden voor deze cursus Professioneel Koken Zorg dat je er snel bij bent!

Week 1 ( dinsdag 22 juli, woensdag 23 juli en donderdag 24 juli) : drie dagen
Lesdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

  • Basistechnieken en voorgerechten
  • Bouillon, Soepen, Menuleer, Dutch Cuisine
  • Uitleg messen, materialen

Week 2 (dinsdag 29 juli, woensdag 30 juli en donderdag 31 juli) : drie dagen
Lesdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

  • Basistechnieken & hoofdgerecht
  • Vis, vlees, vegetarisch

Week 3 (dinsdag 5 augustus, woensdag 6 augustus en donderdag 7 augustus): drie dagen
Lesdagen: dinsdag, woensdag en donderdag

  • Desserts


Welke technieken komen aan bod?

  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken
  • Uitbenen (vlees) en opdelen
  • IJs maken
  • Vis fileren
  • Uitbenen (gevogelte)
  • Bavarois maken

Het gaat hier niet alleen om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen.

Kosten

Je betaalt voor deze cursus professioneel koken €1.710,- voor de gehele week.  Betaling gaat via Ideal.

Wil je meer weten over onze annuleringsvoorwaarden? Die vind je hier.

Meer info

Vul onderstaand formulier in als je wilt dat wij jou terugbellen over de cursus Professioneel koken.

Bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Amsterdam
  • Kalender Professioneel koken

    Wij bieden deze cursus aan op onze locatie in Rijswijk en Amsterdam.
    Je kunt de gehele cursus boeken en betaald € 1.710,- voor 3 weken.
    Week 1 van 22 juli t/m 24 juli
    Week 2 van 29 juli t/m 31 juli
    Week 3 van 5 aug t/m 7 aug

    Heb je vragen? Bel gerust naar 070-3029956

     

    22 juli 2025
    Rijswijk week 1
    Inschrijven
    29 juli 2025
    Rijswijk week 2
    Inschrijven
    5 augustus 2025
    Rijswijk week 3
    Inschrijven
    22 juli 2025
    Amsterdam week 1
    Inschrijven
    29 juli 2025
    Amsterdam week 2
    Inschrijven
    5 augustus 2025
    Amsterdam week 3
    Inschrijven

    Gratis proefles

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten