De cursus Professioneel Koken is een verdiepend programma waarin je de fundamentele culinaire technieken leert. Deze cursus is voor iedereen die graag kookt. Dus wil je intensief aan de slag met de basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten? Start met de cursus professioneel koken.
Volg deze cursus ter voorbereiding op de opleiding Basiskok of als je een professionele hobbykok bent.
Cursus Professioneel Koken
Tijdens de cursus Professioneel koken leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Elke week staat een ander type gerecht centraal. De cursus bestaat aankomende winter uit 2 weken. Je hebt drie dagen per week les. Het programma staat op deze pagina.
Voor wie?
Voor deze cursus hoef je niet te werken in de horeca en je hoeft dit ook niet perse te ambiëren.
Certificaat
Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.
Verzorging
De gerechten die je bereidt tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd. Je leert hierbij kritisch kijken en feedback geven en ontvangen.
Door wie?
De koksdocenten van de opleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok geven deze cursus. De docenten worden zoveel mogelijk ingezet op expertise.
Een lesdag is van 10:00 uur tot 17:00 (+lunch verzorgd door ons) uur als volgt opgebouwd:
(bekijk de kalender voor de startdata van de trainingsweken)
10:00 uur Keek op de week
10:15 uur: producten en gereedschap
11:00 uur: Theorie
12:00 uur: Lunch
13:00 Oefenen met technieken
14:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
16:00 uur: Proeven en opruimen
17.00 uur: Evalueren en vooruitkijken
Programma Cursus Professioneel Koken:
Wekelijks zijn de lesdagen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Een lesdag duurt van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Let op: Deze cursus zit erg snel vol. Wil je je aanmelden voor deze cursus Professioneel Koken Zorg dat je er snel bij bent!
Week 1: drie dagen
Lesdagen: donderdag, vrijdag en zaterdag
Week 2: drie dagen
Lesdagen: donderdag, vrijdag en zaterdag
Welke technieken komen aan bod?
Het gaat hier niet alleen om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen.
Kosten
Je betaalt voor deze cursus professioneel koken €1200,-. Betaling gaat via Ideal.
Data en Inschrijving
Deze cursus vindt in de winter plaats rondom de kerstvakantie.
De data voor de eerstvolgende cursus zijn:
Week 1 (Winter edition ’25):
do 2 januari 2025
vr 3 januari 2025
za 4 januari 2025
Week 2 (Winter edition ’25):
do 9 januari 2025
vr 10 januari 2025
za 11 januari 2025
Wil je meer weten over onze annuleringsvoorwaarden? Die vind je hier.
Vul onderstaand formulier in als je wilt dat wij jou terugbellen over de cursus Professioneel koken.
Wij bieden deze cursus aan op onze locatie in Rijswijk.
De kosten voor deze cursus zijn € 1.200,-
Week 1: 2/3/4 januari 2025
Week 2: 9/10/11 januari 2025