De cursus Professioneel Koken is een verdiepend programma waarin je de fundamentele culinaire technieken leert. Deze cursus is voor iedereen die graag kookt. Dus wil je intensief aan de slag met de basistechnieken gericht op het bereiden van gerechten? Start deze zomer met de Summer School cursus professioneel koken.
Volg deze cursus ter voorbereiding op de opleiding Basiskok of als je een professionele hobbykok bent.
Cursus Professioneel Koken
Tijdens de cursus Professioneel koken leer je alle basistechnieken van het koken en deze toe passen in meerdere gerechten. Elke week staat een ander type gerecht centraal. De cursus bestaat uit 4 weken. Je hebt 4 dagen per week les (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). Je kunt kiezen om het hele programma te volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om maar één of meerdere weken aan te sluiten.
Voor wie?
Voor deze cursus hoef je nog niet te werken in de horeca.
Certificaat
Na deelname krijg je een certificaat. Hier staan de onderdelen die je hebt gevolgd op en de technieken die hierbij horen.
Verzorging
De Horeca Academie verzorgt de lunch. De gerechten die worden bereid tijdens de lesdag, worden uiteraard aan het einde van de dag geproefd. Je leert hierbij kritisch kijken en feedback geven en ontvangen.
Door wie?
De koksdocenten van de opleidingen Basiskok en Zelfstandig Werkend Kok geven les op de Summer School. De docenten worden zoveel mogelijk ingezet op expertise. Dus per week.
Een lesdag is als volgt opgebouwd:
10:00 uur Keek op de week
10:15 uur: producten en gereedschap
11:00 uur: Theorie
12:00 uur: Oefenen met technieken
13:00 uur: Lunch (je hoeft niet je eigen lunch mee te nemen, wij zorgen voor de lunch)
13:45 uur: Gerechten maken (in tweetallen)
16:00 uur: Proeven en opruimen
16:30 uur: Evalueren en vooruitkijken
Programma Cursus Professioneel Koken:
Een lesdag duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur. Je kunt kiezen om één of meerdere weken te volgen. Je hebt les op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Wij raden je aan om het volledige programma te volgen, zodat je alle technieken en bereidingswijzen behandeld.
Week 1: 20 juli tot en met 24 juli 2020
Week 2: 27 juli tot en met 31 juli 2020
Week 3: 3 augustus tot en met 7 augustus 2020
Week 4: 10 augustus tot en met 14 augustus 2020
Welke technieken komen aan bod?
Het gaat hier niet alleen om de losse technieken. Er worden volledige gerechten gemaakt tijdens de lessen. Dit betekent dat ook sauzen, groentes, soepen en andere bereidingswijzen aan bod komen.
Kosten
Wanneer je het volledige (4 weken) programma volgt, is de investering €1800,- (€433,76 per week). Je kunt ook kiezen om niet het volledige programma te volgen. Je betaalt dan per week €450,-. Tijdens de les draag je kokskleding van de Horeca Academie (broek, buis en schort). De totale kosten van dit kleding pakket zijn €64,95.
Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.
Vul onderstaand formulier in als je wilt dat wij jou terugbellen over de cursus Professioneel koken.
Wij bieden deze cursus aan op onze locatie in Rijswijk en Amsterdam.
De kosten voor deze cursus zijn € 1.200,-
Week 1: 2/3/4 januari 2025
Week 2: 9/10/11 januari 2025