Wil jij je productkennis verbeteren, basisvaardigheden onder de knie krijgen en wil jij leren hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat? Na deze opleiding kun je als Entree kok in een professionele keuken aan de slag en doorstromen naar de opleiding Basiskok niveau 2.
Deze entree mbo niveau 1 opleiding Entree kok duurt in totaal 10 maanden en leidt studenten op om basisvaardigheden en regels in de professionele keuken onder de knie te krijgen. Deze opleiding leidt op tot het officieel erkende niveau 1 diploma van SVO, crebonummer 25742. Na deze opleiding heeft de Entree Kok kennis van alle professionele keuken apparatuur en kan deze gebruiken. Ook kan de Entree kok instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. Als Entree kok doe je voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen. Al deze onderdelen, samen met samenwerken en overleggen, zullen als een rode draad door de opleiding lopen.
Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens de lessen zal je leren hoe je gastgericht kan werken en in kan spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je bijvoorbeeld in een open keuken werkt.
De opleiding Entree kok (BBL mbo niveau 1) bestaat uit 10 modules van 4 lesdagen. Je hebt één keer per week les, je gaat tijdens de les altijd koken. De lesdag is op vrijdag. De praktische kooklessen zijn van 13:00 uur tot 17:00 uur.
De lesdag ziet er als volgt uit:
10.00 uur Rekenles en Nederlandse Taal (deze les is 1 keer per maand, zie het rooster dat je ontvangt bij inschrijving)
12.00 uur Lunchpauze (deze wordt verzorgd door de Horeca Academie)
13:00 uur Kookles start met keek op de week
13:15 uur Producten en gereedschap klaarleggen/ schoonmaken/ slijpen
14:00 uur Aan de slag
16:00 uur Schoonmaak
16:30 uur Herhalen lesstof
Thuis kun je oefenen en met kennis met de online leeromgeving. Het keuzedeel duurzaamheid en het keuzedeel solliciteren horen ook bij de opleiding, hiervan moet je er één kiezen.
Na iedere les krijg je een hand -out om de lesstof na te lezen.
Module 1. Thema: Snijtechnieken
Module 2. Thema: Basis/ soep/ bouillon/ saus
Module 3. Thema: Compositie maken
Module 4. Thema: Eiersauzen/ vinaigrette/dressing
Module 5. Thema: Herhaling basistechnieken
Deze opleiding leidt op tot het SVO erkende mbo niveau 1 diploma. Wanneer je alle modules hebt doorlopen kan je het officiële examen doen van SVO. Dit examen is bij de prijs inbegrepen.
* De instroomeis is niveau 1F voor Nederlands. Hiervoor krijg je een intaketest mocht dit nodig zijn. Mocht je deze niet halen maar spreek je wel voldoende Nederlands (ter beoordeling Horeca Academie) dan kun je inschrijven voor het Branchediploma Entree kok.
De opleidingskosten vind je in de brochure. Vraag de brochure —> hier aan. Je ontvangt de brochure direct in je mailbox.
Plan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek in of boek een rondleiding op onze locatie in Den Haag*
Klik hier om een afspraak te maken
*Voor een rondleiding op een van onze andere locaties, bel 070-3029956 (optie 2) en vraag naar Lisanne.
Selecteer hieronder je locatie waar je jezelf wilt inschrijven.
Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.
De opleiding Entree kok bestaat uit 5 modules. Het is mogelijk om te starten met je opleiding aan het begin van elke module.
Voor meer informatie over startdata en de opleiding, mail ons: info@horecaacademie.nl