Entree Kok BBL mbo niveau 1

Deze Entree koksopleiding leidt op tot het erkende mbo niveau 1 diploma.

Wil jij je productkennis verbeteren, basisvaardigheden onder de knie krijgen en wil jij leren hoe je volgens officiële richtlijnen te werk gaat? Na deze opleiding kun je als Entree kok in een professionele keuken aan de slag en doorstromen naar de opleiding Basiskok niveau 2.

Direct inschrijven
Max. 14 personen
Direct starten
Duur 10 maanden
MBO CREBO 25742

Wat is de opleiding Entree kok?

Deze entree mbo niveau 1 opleiding Entree kok duurt in totaal 10 maanden en leidt studenten op om basisvaardigheden en regels in de professionele keuken onder de knie te krijgen. Deze opleiding leidt op tot het officieel erkende niveau 1 diploma van SVO, crebonummer 25742. Na deze opleiding heeft de Entree Kok kennis van alle professionele keuken apparatuur en kan deze gebruiken. Ook kan de Entree kok  instructies opvolgen en volgens procedures en hygiëneregels werken. Als Entree kok doe je voldoende productkennis op om direct aan de slag te kunnen. Al deze onderdelen, samen met samenwerken en overleggen, zullen als een rode draad door de opleiding lopen.
Er wordt tijdens deze opleiding ook aandacht besteed aan gastgericht werken. Tijdens de lessen zal je leren hoe je gastgericht kan werken en in kan spelen op de behoefte van de gast. Deze vaardigheden zijn belangrijk wanneer je bijvoorbeeld in een open keuken werkt. 

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

De opleiding Entree kok (BBL  mbo niveau 1) bestaat uit 10 modules van 4 lesdagen. Je hebt één keer per week les, je gaat tijdens de les altijd koken. De lesdag is op vrijdag. De praktische kooklessen zijn van 13:00 uur tot 17:00 uur.

De lesdag ziet er als volgt uit:

10.00 uur   Rekenles en Nederlandse Taal (deze les is 1 keer per maand, zie het rooster dat je ontvangt bij inschrijving)
12.00 uur   Lunchpauze (deze wordt verzorgd door de Horeca Academie)
13:00 uur   Kookles start met keek op de week
13:15 uur    Producten en gereedschap klaarleggen/ schoonmaken/ slijpen
14:00 uur   Aan de slag 
16:00 uur   Schoonmaak
16:30 uur   Herhalen lesstof

Thuis kun je oefenen en met kennis met de online leeromgeving.  Het keuzedeel duurzaamheid en het keuzedeel solliciteren horen ook bij de opleiding, hiervan moet je er één kiezen. 

Na iedere les krijg je een hand -out om de lesstof na te lezen.

Klik hier voor de gratis brochure

Welke onderwerpen komen aan bod?

Module 1. Thema: Snijtechnieken
Module 2. Thema: Basis/ soep/ bouillon/ saus
Module 3. Thema: Compositie maken
Module 4. Thema: Eiersauzen/ vinaigrette/dressing
Module 5. Thema: Herhaling basistechnieken

 

Voor wie?

  • Deze opleiding is een entree opleiding. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben wel moet je de Nederlandse taal beheersen op 1F niveau. *
  • Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca.
  • Voor het erkende diploma moet je 16 uur per week werken en in totaal minimaal 610 uur gedurende je opleiding. Het leerbedrijf heeft een leermeester en is
    ingeschreven bij SBB
  • Je bent een harde werker en praktisch.
  • Met deze opleiding kun je doorstromen naar MBO niveau 2

Diploma

Deze opleiding leidt op tot het SVO erkende mbo niveau 1 diploma. Wanneer je alle modules hebt doorlopen kan je het officiële examen doen van SVO. Dit examen is bij de prijs inbegrepen.

Lesmateriaal

  • Online leeromgeving van SVO
  • Online leeromgeving voor generieke vakken, loopbaan en burgerschap en keuzedelen
  • Werk- en Theorieboeken van SVH

* De instroomeis is niveau 1F voor Nederlands. Hiervoor krijg je een intaketest mocht dit nodig zijn. Mocht je deze niet halen maar spreek je wel voldoende Nederlands (ter beoordeling Horeca Academie) dan kun je inschrijven voor het Branchediploma Entree kok. 

Kosten

De opleidingskosten vind je in de brochure. Vraag de brochure —> hier aan. Je ontvangt de brochure direct in je mailbox.

Nieuwsgierig geworden?

Plan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek in of boek  een rondleiding op onze locatie in Den Haag*

Klik hier om een afspraak te maken 

*Voor een rondleiding op een van onze andere locaties, bel 070-3029956 (optie 2) en vraag naar Lisanne.

Inschrijven
Bel me terug

Selecteer hieronder je locatie waar je jezelf wilt inschrijven.

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Rijswijk
  • Entree Kok mbo niveau 1

    De opleiding Entree kok bestaat uit 5 modules. Het is mogelijk om te starten met je opleiding aan het begin van elke module.

    Voor meer informatie over startdata en de opleiding, mail ons: info@horecaacademie.nl

    8 november 2024
    Rijswijk
    Inschrijven
    31 januari 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    7 maart 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    25 april 2025
    Rijswijk
    Inschrijven

    Gratis proefles

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten