Wat leuk dat je op de website van de Horeca Academie aan het rondkijken bent.
In 2019 keek ik, Jurgen Zwaan, ook rond op deze website, op dat moment werkte ik als docent koken in het praktijkonderwijs. De values van de HA spraken mij meteen aan, vakbekwaam en volwassen, betrokken en gastvrij, innovatief en plezierig. Na een ‘proefles’ was ik helemaal enthousiast en sindsdien ben ik werkzaam als docent Horeca bij de Horeca Academie. Zelf woon ik het bourgondische Brabant met mijn vriendin en ben ik een trotse vader. Door mijn ervaringen die ik heb opgedaan in meerdere restaurants op verschillende niveaus sinds 1991, ben ik ervan overtuigd dat het beheersen van basistechnieken een must is voor iedere kok. Bij de opleiding Basiskok begeleid ik de studenten bij dit leerproces, bij de Zelfstandig Werkende kok opleiding gebruiken we deze technieken om te leren zelf gerechten te creëren. Ruim 12 jaar zwaaide ik de scepter in mijn eigen zaak, hier ben ik begonnen als leermeester om leerlingen op te leiden in de praktijk. Dit beviel me zo goed dat ik de lerarenopleiding in Eindhoven ben gaan volgen, na 2 jaar naast mijn zaak in het onderwijs te hebben gewerkt, heb ik de stap gemaakt om helemaal in het onderwijs te gaan. Naast het onderwijs heb ik nog regelmatig zelf de pannen in de handen in verschillende restaurants als freelance kok.