Next Gen Chef

Jij wilt de koksopleiding volgen maar wil werken met plantaardige alternatieven.

Wij gaan jou als Next Generation kok opleiden, waarbij je examen mag doen met een volledig plantaardig menu.
Je volgt de BBL opleiding Basiskok niveau 2, maar kiest voor de plantaardige alternatieven. Wij gaan je hier alles over leren.

Direct inschrijven
1 jaar
Max. 14 personen
Direct starten
MBO CREBO 25180

Deze opleiding leidt tot het SVO diploma, dit is een officieel mbo niveau 2 diploma crebonummer: 25180. Je gaat tijdens de opleiding Basiskok één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij jouw leerbedrijf aan de slag. 

Next Gen Chef
Als je bij inschrijving aangeeft dat je graag als Next generation Chef wilt worden opgeleid, dan kom je in de speciale Next Gen combiklas. Je krijgt van de docent altijd plantaardige alternatieven en jij doet ook examen met een volledig plantaardig menu. Als aanvulling op je Basiskok niveau 2 diploma, ontvang je ook een Next Generation Chef getuigschrift. 

Tijdens de opleiding ga je diepgaande kennis verwerven over verschillende plantaardige ingrediënten, kooktechnieken en smaakcombinaties. Je leert de veelzijdigheid van groenten, fruit, granen en peulvruchten ontdekken, evenals andere interessante plantaardige proteïne en de bijbehorende technieken. Onze deskundige docenten inspireren je met innovatieve kookmethoden en laten je kennismaken met diverse plantaardige culinaire tradities van over de hele wereld.

Naast de ontwikkeling van je culinaire vaardigheden, besteden we ook aandacht aan voedingsleer en gezonde voeding. Je krijgt inzicht in de essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een uitgebalanceerd en voedzaam plantaardig dieet. Daarnaast leer je over de gezondheidsvoordelen van plantaardig eten en hoe je deze kennis kunt toepassen in de praktijk.

Wat deze opleiding echt bijzonder maakt, is de nadruk op duurzaamheid en ethiek. We stimuleren je om na te denken over de impact van voedselproductie op het milieu en dierenwelzijn. Je krijgt de mogelijkheid om te ontdekken hoe je als Next Generation chef een positieve bijdrage kunt leveren aan een betere wereld.

De koksopleiding  is praktijkgericht, waarbij je in onze moderne keukens aan de slag gaat met de nieuwste kooktechnologieën en -apparatuur. Je krijgt de kans om te experimenteren met verschillende ingrediënten, smaken te combineren en je eigen unieke plantaardige gerechten te ontwikkelen. Je combineert je opleiding met je werk als leerling kok in een restaurant waar je je vaardigheden kunt toepassen in een professionele omgeving.

Schrijf je vandaag nog in voor onze Next Generation Koksopleiding en word een pionier in de culinaire wereld van morgen.

Leerbedrijf

Om je in te kunnen schrijven voor de opleiding heb je een leerplek bij een leerbedrijf nodig. De eerste stap om je in te kunnen schrijven is dat je een leerbedrijf vindt waar je minimaal 20 uur per week kunt werken. Check de website; www.stagemarkt.nl

Hoe zien lesdagen er uit?

Je gaat tijdens Next Generation Koksopleiding één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij jouw leerbedrijf aan de slag.

Het rooster bestaat uit verschillende soorten praktijklessen, allemaal gericht op een thema van het seizoen. Je begint de lesdag bijvoorbeeld met de herkenningstafel. Producten die op dat moment bij het seizoensgerichte thema horen, liggen op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en medestudenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Je leert of een product de juiste kwaliteit heeft en hoe je het product het beste kan bewaren. Daarna ga je aan de slag en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van gerechten.

Bij de Horeca Academie vinden wij het belangrijk, dat je leert hoe je met respect omgaat met elk product dat je gebruikt als kok. Daarom word jij uitgedaagd om op creatieve wijze met respect voor producten om te gaan. Door bijvoorbeeld een creatieve ‘no-waste’ amuse te bedenken. Op deze manier leer je het product te ‘verwaarden’. Dit betekent dat je zoveel mogelijk van het product gebruikt om zo verspilling tegen te gaan. 

Lesdagen kunnen ook beginnen met een blok Nederlands en rekenen. Daarna ben je in het kook-lab om alles te leren over de ingrediënten die je gebruikt in de keuken. Niet alleen hoe een product smaakt, voelt of ruikt, maar ook hoe je het behandelt. Dus hoe je gevogelte plukt, bladerdeeg tourneert of bonbons maakt. In het kooklab proef je alles zelf. 

Het generieke vak Engels hebben wij zo vormgeven, dat je hier niet voor in een klaslokaal hoeft te zitten, maar dat je gedurende enkele praktijklessen, Engels spreekt met je docent en medestudenten.

Klik hier voor de gratis brochure

Begeleiding
Gedurende je opleiding heb je één vaste mentor. Dit is tevens jouw docent koken en houdt samen met jou, je studievoortgang in de gaten. In het lesrooster zijn ook mentor uren ingepland. Je kan hier vragen stellen over je thuisstudie, je aankomende examens en sparren met je mentor en medestudenten over je ervaringen in jouw leerbedrijf. Onze docenten zijn professionals uit de praktijk en daarom is onze lesmethode innovatief en beroepsgericht. 

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Kook- en bereidingstechnieken
  • Warenkennis
  • No-waste
  • HACCP basis
  • Plannen en organiseren
  • Maken van Mise-en-place
  • Samenwerken
  • Keuken inrichting en –organisatie
  • Opmaak van gerechten

Horeca Academie-starten in de horeca-basiskok

Voor wie?

  • Je bent of kunt aan de slag bij een erkend leerbedrijf.
  • Je hebt liefde voor koken en werken in de horeca.
  • Je hebt voorkeur om plantaardig te koken of vindt dit een mooie toevoeging aan je koksopleiding
  • je bent 16 jaar of ouder.

Wat wordt er van je verwacht?

  • Minimaal 20 contracturen in je leerbedrijf
  • Tenminste één dag zelfstudie per week voor de portfolio-opdrachten en het voorbereiden op toetsen

Verkort, maar intensief

In slechts één jaar kun je bij ons je diploma halen, een prestatie die normaal gesproken 1,5 tot 2 jaar zou vergen. Dit betekent dat we een serieuze, volwassen aanpak van onze studenten verwachten.

Studielast
Om dit doel te bereiken, moet je bereid zijn om serieus aan de slag te gaan. Naast onze wekelijkse praktijklessen van 6,5 uur, dien je minstens één hele dag per week te besteden aan zelfstudie. Dit omvat onder andere:

  • Voorbereiding op les thema’s
  • Theorie- en praktijkexamen voorbereiding
  • Zelfstandig maken van meerdere keuze deelopdrachten
  • Voorbereiding van presentaties en meer
  • Natuurlijk omvat onze opleiding ook de essentiële vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Je zult ook deelnemen aan de Centrale Examens voor deze vakken.

Aftekenboekje
Om je voortgang bij te houden en ervoor te zorgen dat je alle benodigde vaardigheden ontwikkelt, werk je met een aftekenboekje. Hierin staan alle technieken die je op je leerbedrijf moet voltooien.

Kortom, deze verkorte opleiding biedt een snelle weg naar succes, maar vereist ook toewijding, discipline en een volwassen aanpak. 

Wat heb je nodig?

  • Een laptop 
  • Veiligheidsschoenen voor in de keuken met antislip-zool
  • Een messenset is niet nodig, alles is op locatie aanwezig

Investering

De opleidingskosten vind je in onze brochure. Vraag de brochure —> hier aan.

Nieuwsgierig geworden?

Plan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek in of boek  een rondleiding op onze locatie in Den Haag*

Klik hier om een afspraak te maken 

*Voor een rondleiding op een van onze andere locaties, bel 070-3029956 (optie 2) en vraag naar Lisanne.

    •  
    •  
Inschrijven
Bel me terug

Selecteer hieronder je locatie waar je jezelf wilt inschrijven.

Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locaties

Deze opleiding wordt gegeven op de volgende locatie(s):

  • Horeca Academie Houten
  • Horeca Academie Rijswijk
  • Horeca Academie Zwolle
  • Horeca kalender

    27 januari 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    27 januari 2025
    Houten
    Inschrijven
    27 januari 2025
    Zwolle
    Inschrijven
    27 januari 2025
    Alkmaar
    Inschrijven
    3 maart 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    3 maart 2025
    Houten
    Inschrijven
    3 maart 2025
    Zwolle
    Inschrijven
    3 maart 2025
    Alkmaar
    Inschrijven
    21 april 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    21 april 2025
    Houten
    Inschrijven
    21 april 2025
    Zwolle
    Inschrijven
    21 april 2025
    Alkmaar
    Inschrijven
    1 september 2025
    Rijswijk
    Inschrijven
    1 september 2025
    Houten
    Inschrijven
    1 september 2025
    Zwolle
    Inschrijven
    1 september 2025
    Alkmaar
    Inschrijven

    Testimonial

    Benjamin
    "Zonder Deze Opleiding Zou Ik Mijn Werk Niet Zo Goed Kunnen Doen Als Ik Nu Doe!"

    Gratis proefles

    Gratis proefles voor de koksopleidingen

    Neem een kijkje in de keuken!

    Wij hebben weer een proefles ingepland, meld je hier aan.

    Proefles aanvragen

     

    De Horeca Academie op Instagram

    Bekijk het werk van onze studenten