Tijdens deze opleiding proef je series wijnen die speciaal zijn samengesteld voor het aanleren van een goede proeftechniek. Je haalt het officiële SVH diploma Vinoloog.
De opleiding SVH Wijn 4 Vinoloog, is een wijnopleiding voor horeca professionals maar ook voor mensen die als hobbyist een serieuze wijnopleiding willen volgen.
SVH Vinoloog gaat verder dan de wijnkennis die vereist wordt van een vinoloog.
Deze vernieuwde SVH Vinoloog Opleiding stoomt je klaar om in een breed kader over wijn én spijs advies te kunnen geven aan gasten. De inhoud van de opleiding is afgestemd op het examen SVH Vinoloog, maar SVH Vinoloog bij de Horeca Academie gaat verder dan alleen de wijnkennis die vereist wordt van een vinoloog. Je gaat veel in de praktijk aan de slag, onder begeleiding van een team van top docenten, met onder andere gastronomische lessen van SVH Meesterkok Robert Kranenborg.
In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
√ Wijn beoordelen op een neutrale wijze.
√ Smaak in wijn en gerecht.
√ Wijn-spijs combinaties.
√ Kook wijn naar een gerecht.
√ Wat is smaak.
√ Creativiteit, uitdaging.
√ Wijngebieden, druivenrassen en vinificatie technieken.
Toelatingseisen
Je moet kunnen aantonen dat je een goede basisopleiding (niveau 3 ) met succes hebben afgerond. Als bewijs daarvan worden onder andere beschouwd: SVH Wijn niveau 3, alle andere vooropleidingen met erkende examens die voldoen aan het het kennis niveau, SWEN niveau 3, WSET level 3 (Advanced), SDEN 3 en MBO ROC en/of hotelschool met erkend diploma.
SVH Vinologen examen:
Een succesvolle opleiding dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt. Het volledige examen bestaat uit twee theoretische delen en een organoleptisch deel.
Het examen SVH Vinoloog, Theorie A is gebaseerd op de eindtermen SVH Vinoloog. Het examen bestaat uit 80 meerkeuzevragen. Bij elke meerkeuze vraag heeft de kandidaat drie keuzemogelijkheden (A, B en C), waarvan één keuzemogelijkheid het juiste antwoord is. Je krijgt 90 minuten de tijd om het examen te maken.
Het examen SVH Vinoloog, Theorie B is verdeeld in vier opdrachten die weer zijn opgesplitst in sub-opdrachten. De (sub)opdrachten zijn open vragen. De kandidaat moet o.a. bij een viergangenmenu wijnen adviseren, waarbij rekening wordt gehouden met de wijn-/spijscombinatie en de wensen van de gast en op basis van een fictieve prijscourant een kleine wijnkaart opstellen, wijnen selecteren die geschikt zijn om te karaferen en huiswijnen selecteren. De kandidaat krijgt 120 minuten om het examen te maken.
Het examen SVH organoleptisch: er kan gebruik worden gemaakt van stille wijnen (rood, wit en rosé), mousserende wijnen, parelwijnen, likeurwijnen, dessertwijnen en gearomatiseerde wijnen. De Examencommissie heeft de vrijheid om al dan niet gebruik te maken van de soorten wijnen die tijdens de opleiding zijn geproefd. Van de genoemde wijnen kan gevraagd worden naar: – de benaming – het type – het land en/ of gebied van herkomst en/ of wijndistrict – het jaar van productie – het druivenras/ de druivenrassen – fouten en/ of gebreken – specifieke product- toepasbaarheid – gastronomie (wijn & spijs) en productiekenmerken.
De kosten voor de training zijn tijdelijk € 3.695,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn exclusief de kosten voor het SVH examen. Jouw inschrijving sturen wij door naar Wijntraining online (WTOL Academy). De factuur voor de kosten van de training en de bevestiging van jouw inschrijving(+examen) worden gestuurd door de WTOL Academy.
SVH Register Vinoloog/ Sommelier
Na het behalen van het diploma mag je je drie jaar SVH register Vinoloog/sommelier noemen. Meer informatie over het SVH register Vinoloog/ Sommelier.
De training is inclusief:
De kosten zijn exclusief SVH examenkosten.
De eerstvolgende data bij jouw in de buurt kun je bekijken in onze kalender. Je kunt je ook direct inschrijven.
Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.
Wij vinden het belangrijk om je goed te informeren over onze opleiding en willen je na inschrijving uitnodigen voor een gesprek en een meeloop dag.
Schrijf je hier direct in voor deze opleiding.
Je wordt begeleid door een team van docenten met o.a. Top-sommelier Jan-Willem van der Hek en gastronomische lessen van een SVH Meesterkok.
De training betsaat uit 20 lessen en duurt gemiddeld van 10:00 uur tot 17:00 uur. Tussen elke les zit ongeveer 2 weken.