Je bent ambitieus om souschef te worden of de chef. Meer skills technieken en bereidingen wil je leren tijdens deze opleiding. Je haalt in twee jaar het diploma Zelfstandig Werkend Kok. Start direct met de opleiding.
Deze opleiding leidt tot het SVO diploma Zelfstandig Werkend Kok niveau 3, dit is een officieel mbo diploma crebonummer: 25182. Je gaat één dag in de week naar school, de rest van de week ben je bij je leerbedrijf aan de slag.
Deze opleiding volgt je als je direct voor jouw diploma Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 wilt gaan. Deze opleiding duurt twee jaar. In het eerste jaar leer de je de basis van het professionele koks vak en je start dus met de opleiding Basiskok. Je volgt de lessen bij de opleiding Basiskok niveau 2.
Het rooster bestaat uit verschillende soorten praktijklessen, allemaal gericht op een thema van het seizoen: bijvoorbeeld wild, seizoensgroente en alles uit de zee. Je begint de lesdag bijvoorbeeld met de herkenningstafel. Producten die op dat moment bij het seizoensgerichte thema horen, liggen op de gekoelde werkbank. Samen met de chef en medestudenten proef, voel en ruik je de verse ingrediënten. Je leert of een product de juiste kwaliteit heeft en hoe je het product het beste kan bewaren. Daarna ga je aan de slag en ben je de rest van de dag bezig met het bereiden van gerechten.
Bij de Horeca Academie vinden wij het belangrijk, dat je leert hoe je met respect omgaat met elk product dat je gebruikt als kok. Daarom word jij uitgedaagd om op creatieve wijze met respect voor producten om te gaan. Door bijvoorbeeld een creatieve ‘no-waste’ amuse te bedenken. Op deze manier leer je het product te ‘verwaarden’. Dit betekent dat je zoveel mogelijk van het product gebruikt om zo verspilling tegen te gaan.
Lesdagen kunnen ook beginnen met een blok Nederlands en rekenen. Daarna ben je in het kook-lab om alles te leren over de ingrediënten die je gebruikt in de keuken. Niet alleen hoe een product smaakt, voelt of ruikt, maar ook hoe je het behandelt. Dus hoe je gevogelte plukt, bladerdeeg tourneert of bonbons maakt. In het kooklab proef je alles zelf.
Het generieke vak Engels hebben wij zo vormgeven, dat je hier niet voor in een klaslokaal hoeft te zitten, maar dat je gedurende enkele praktijklessen, Engels spreekt met je docent en medestudenten.
Begeleiding
Gedurende je opleiding heb je één vaste mentor. Dit is tevens jouw docent koken en houdt samen met jou, je studievoortgang in de gaten. In het lesrooster zijn ook mentor uren ingepland. Je kan hier vragen stellen over je thuisstudie, je aankomende examens en sparren met je mentor en medestudenten over je ervaringen in jouw leerbedrijf. Onze docenten zijn professionals uit de praktijk en daarom is onze lesmethode innovatief en beroepsgericht.
De indeling van het tweede jaar zit hetzelfde in elkaar. De focus zal in dit jaar meer zijn op kostprijsberekening, inkoop, keukenmanagement en leidinggeven.
Klik hier voor de gratis brochure
Inschrijfperiode en deadlines
Je mag bij onze koksopleidingen op meerdere periodes in het jaar starten. Je stroomt dan in een bestaande klas in bij één seizoensgericht lesthema. De lesthema’s die je hebt gemist, die volg je in het nieuwe schooljaar. Voorbeeld: Als je start in maart, start je met het lesthema gevogelte, als je het jaar doorloopt ga je in april examen doen wanneer nieuwe studenten starten bij het lesthema gevogelte. Zo volgt elke student zijn eigen traject.
Om je inschrijving in orde te maken, hebben wij bij elke inschrijfperiode een deadline. Het is goed om te weten dat je inschrijving volledig in orde moet zijn, voordat je met de opleiding kunt starten.
Wat wordt er van je verwacht:
In slechts twee jaar kun je bij ons je Zelfstandig werkend kok diploma halen, een prestatie die normaal gesproken 2,5 tot 3 jaar zou vergen. Dit betekent dat we een serieuze, volwassen aanpak van onze studenten verwachten.
Studielast
Om dit doel te bereiken, moet je bereid zijn om serieus aan de slag te gaan. Naast onze wekelijkse praktijklessen van 6,5 uur, dien je minstens één hele dag per week te besteden aan zelfstudie. Dit omvat onder andere:
Aftekenboekje
Om je voortgang bij te houden en ervoor te zorgen dat je alle benodigde vaardigheden ontwikkelt, werk je met een aftekenboekje. Hierin staan alle technieken die je op je leerbedrijf moet voltooien.
Kortom, deze verkorte opleiding biedt een snelle weg naar succes, maar vereist ook toewijding, discipline en een volwassen aanpak.
Wat heb je nodig:
De opleidingskosten vind je in onze brochure. Vraag de brochure –>hier aan.
Plan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek in of boek een rondleiding op onze locatie in Rijswijk.
Klik hier om een afspraak te maken
*Voor een rondleiding op een van onze andere locaties, bel 070-3029956 (optie 2) en vraag naar Lisanne.
Selecteer hieronder je locatie waar je jezelf wilt inschrijven.
Vul hieronder je naam en telefoonnummer in dan nemen we uiterlijk binnen 1 werkdag contact met je op.